hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Határozat az egyházi kórházak támogatásáról

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely négy, fővárosi felekezeti kórháznak nyújt támogatást, írja a Magyar Hírlap.

A négy egyházi kórház közösen állapodott meg a fejlesztések irányában, célként jelölve meg a testi gyógyuláson kívül a lelki gondozást is.

A Mazsihisz a Magyar Hírlappal tudatta, a kórház annak idején szegény kereskedők menhelyéül szolgált, hetven éve egészségügyi intézményként funkcionál. A kórház 1914-ben épült része mára a lehető legkevésbé sem felel meg a huszonegyedik század elvárásainak. Az intézeti rész fő profilja eddig is a gerontológiai ellátás volt, ezért továbbra is ezt szeretnék fejleszteni, modern, megfelelő körülmények közé helyezni.

A megújulás másik eleme, minthogy a tavalyi évtől a kórház oktatókórházként is működik, az, hogy itt a diplomás orvos rezidensek kaphatnak majd szakképzést mozgásszervi rehabilitációs és gerontológiai szakmából. Az egyházi kórházak közös törekvése az ápolónőképzés egyházi alapokon történő beindítása, amint ez megvalósul, ám ez a terv nem a mostani projekt része. Mindezt azért tartják fontosnak – tájékoztatott a Mazsihisz –, mert a felekezeti ellátóknál szinte elvárás a betegek részéről, hogy a benne dolgozók is egyfajta lelkiséget vigyenek a munkájukba.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink