hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Harminc város utcáin gyűjtenek adományt a vöröskeresztes aktivisták

Országszerte perselyes gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt február 14-én.

Török László, a Pest megyei szervezet vezetője - aki a szigetszentmiklósi gyűjtést fogja össze - az MTI megtudta: 30 város előre kijelölt utcáin és közterein jelennek meg szombaton a Magyar Vöröskereszt aktivistái, hogy pénzadományt gyűjtsenek nehéz helyzetbe került embertársainknak. Török László szerint a gazdasági válság szükségessé teszi , hogy a ruházatukon a Vöröskereszt jól látható logóját viselő aktivisták az eddiginél közvetlenebb módon szólítsák meg a leendő adakozókat. A Nyugat-Európában már jól bevált szisztéma szerinti pénzgyűjtést minden hónap második szombatján megismétlik.
A befolyt összegeket területenként más és más célra költik majd el. Néhol sérült gyermekek táboroztatására, másutt szűrővizsgálatok finanszírozására vagy autista fiatalok megsegítésére kellenek az adományok.
Az aktivisták nem csengetnek be lakásokba és közintézményekben sem folytatnak adománygyűjtést. Ezért aki ezzel a módszerrel próbálkozik, az biztosan nem a Vöröskereszt megbízásából teszi.
A február 14-i perselyes gyűjtés helyszíneiről és időtartamáról megyei lebontásban a Vöröskereszt honlapján lehet tájékozódni.


Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés