hirdetés
hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.
hirdetés

Gyógyszergyári hírek

Nyomkövető csip
Az IBM bemutatta rádiófrekvenciás azonosító rendszerét, amelynek segítségével megfigyelhető és nyomon követhető a gyógyszeripari termékek útja. A rendszer megnehezíti a gyógyszerhamisítványok piacra jutását, és megvédi a fogyasztót, hogy valóban azt a gyógyszert kapja, amit az orvos felírt neki.
Világgazdaság
Átszervezés az Akzónál
Az arnhemi (Hollandia) központú Akzo Nobel festék-, vegy- és gyógyszeripari csoport Organon BioScience (OBS) névvel önálló társaságba kívánja összevonni gyógyszergyártó egységeit, s az új cégből fokozatosan kivonul. A három érintett üzletág (Organon, Intervet, Nobilon) 2007. eleji befejezéssel tervezett leválasztásához, valamint összevonásához a társaság vezetése rendkívüli közgyűlésen kívánja megszerezni a részvényesek jóváhagyását, melyet szeptember 7-ére hívott össze. Az Akzo Nobelnek a vegy- és gyógyszeripari tevékenységét már korábban szétválasztó BASF, AstraZeneca, Novartis példájának a követésére az elmúlt évek forgalmi adatai is ösztönzést adhattak.
Világgazdaság

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés