hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Gyógyszergyári hírek

Régi-új elnök

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének éves rendes tisztújító közgyűlése február 21-én újraválasztotta eddigi elnökét, Székely Krisztinát, a Pfizer cég képviselőjét. A szakmai érdekvédelmi szervezet közgyűlése további bizalmat szavazott az eddigi végrehajtó bizottságnak is, amelyben a Glaxo-SmithKline, az MSD, az Organon és a Schering képviselői végzik munkájukat.

Az 1992-ben alapított Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete 30 kutatás-fejlesztésre összpontosító gyógyszeripari vállalatot tömörít Magyarországon, amelyek a hazai gyógyszerforgalom 59 százalékát adják. A tagvállalatok úttörő szerepet játszanak az új terápiás lehetőségeket nyújtó, innovatív gyógyszerek felfedezésében, kifejlesztésében és kipróbálásában.

Gyógyszerújdonságok

Az intravénásan alkalmazható levosimendant (Simdax®, Orion Pharma) 2002 októberében törzskönyvezték, és a februári közlönyben hirdették ki. A szert gyártója „A világ első kalciumérzékenyítője” szlogennel hirdeti. A súlyos szívelégtelenség adjuváns, rövid távú kezelésére ajánlják, ha a konvencionális terápia már nem elegendő, és inotrop támogatásra is szükség van. Az eddigi inotrop szerektől eltérően ez a szer nem az intracelluláris kalcium mennyiségét növeli, hanem a kontraktilis fehérjék kalciumérzékenységét fokozza. A változatlan kalciummennyiséggel elért, fokozott kontraktilitás előnye, hogy csökkennek az inotrop szerekre jellemző mellékhatások – például a ritmuszavarok – és csökken a károsodott szívizomterületek kalciumszállítással kapcsolatos stresszhatása. A szer fokozza a szívizomsejtek szisztolé alatti érzékenységét, nem károsítja a kamrai relaxációt és csökkenti az invazív monitorozás szükségességét. Nagy előnye, hogy együtt adható a szívelégtelenség kezelésére leggyakrabban alkalmazott gyógyszerekkel.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés