hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Gondoskodjon idős koráról!

Életbiztosítás V.

A magyarok többsége csak a várható nyugdíjazását megelőző néhány évben döbben rá, hogy a biztos időskori megélhetéshez rendszeres megtakarításra is szükség van. Ekkor azonban többnyire már késő.

Statisztikai adatok szerint 2004- ben az egy főre jutó nettó átlagkereset 64 százalékát tette ki az öregségi nyugdíj összege. Vagyis a nyugdíjba vonulóknak egyik napról a másikra átlagosan 36 százalékos jövedelemkieséssel kell szembesülniük.
A nyugdíj-előtakarékossági biztosítás iránti igény azonban először tipikusan a 40 év feletti korosztálynál jelentkezik, igaz, 50 év felett már az első helyen szerepel a prioritások között. Ám ekkor már csak 10–12 év lehet a megtakarítási időszak, s ha csak komolyabb összegeket nem tudnak az érintettek félretenni, aligha gyűlik össze annyi a számlájukon, hogy az meghatározó anyagi forrás legyen a későbbiekben. Magyarországon nyugdíj-előtakarékossági biztosításokra évente átlagosan 150–180 ezer forintot fordítanak a magánszemélyek, bár 40–50 éves korban havonta már többet is hajlandók áldozni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
FARKAS BARBARA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés