hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Fuvolanapok

A magyar fuvolások nagyon jók. Gondoljunk csak a virtuóz Drahos Bélára, Pröhle Henrikre vagy a Fesztiválzenekarban játszó Sebők Erikára, Pivon Gabriellára. A most következő hetekben pedig néhány remek magyar fuvolással találkozhatunk, valahogy véletlenül így sodorta őket össze a koncertprogram.
  Először november 7-én, Budapesten a Nádor-teremben Somogyi Júlia játszik Mozartot és modern szerzőket (a zongoránál Gábor József); három napra rá, november 10-én a kísérletező mester, a különleges technikájú művész és nagy hatású tanár, Matúz István – és fia, Matúz Gergely – kortárs művekből összeállított koncertjét lehet meghallgatni a Magyar Rádió Márványtermében. Ittzés Gergely a Győri Egyetemi Zenekarral lép fel november 13-án Győrben, a Régi Zsinagógában – a műsoron Telemann és Bach. Szép estének ígérkezik. De ugyanazon a napon a fővárosban (az Óbudai Társaskörben) a kiváló Gyöngyössy Zoltán lemezbemutatója lesz – ismét Mozart és modernek. Csak fuvolamérgezésünk ne legyen.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
K. C. GY.
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés