hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Eredményt hirdetett a filmes világjáték nemzetközi zsűrije

Forgass az életért!

A "New York-i vér" című amerikai rövidfilmnek és az "Igen, lehetséges" brazil alkotásnak ítélte oda a megosztott fődíjat a "Shoot4life-Forgass az életért" 24 órás digitális világjáték nemzetközi zsűrije vasárnap éjszaka a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai székházában.

A zsűri különdíjban részesítette a "Szándék" című fülöp-szigeteki filmet.
A rövidfilmeket, amelyek témája a véradás népszerűsítése volt, az Oscar-díjas Jíri Menzel és az ugyancsak Oscar-díjas Szabó István vezette zsűri bírálta el - írta Szirmai Ágnes, a Magyar Vöröskereszt PR-menedzsere az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A résztvevőknek 24 óra állt rendelkezésükre, hogy leforgassák a véradásról szóló, legfeljebb kétperces kisfilmjüket. A verseny - egyebek között - az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, Brazíliában, a Fülöp-szigeteken, Indiában, Kongóban és Magyarországon zajlott. A Shoot4Life program művészeti igazgatója Karl Bardosh, a New York University magyar származású professzora és az indiai Sandeep Marwah, az Ázsiai Filmakadémia elnöke volt.
A világon a legelső 24 órás villám-filmforgatási játékot Magyarországon rendezték meg 2004-ben DIGI24 címmel, amelyet Kindl Gábor indított el Jancsó Miklós, Makk Károly, Ferenczi Gábor, Kardos Sándor, Grunwalsky Ferenc, Fekete Ibolya és Pados Gyula részvételével. A játék egyre népszerűbbé vált, a szervezők az idén a Vöröskereszt égisze alatt a filmezést egy életmentő karitatív tevékenységgel, a véradással kapcsolták össze az egész világon.


Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés