2022. január. 20., csütörtök - Fábián, Sebestyén.
hirdetés
hirdetés

Főleg a kicsik nyertek az Eurotransplanttal

Hat-nyolc év várakozás helyett már hónapokon belül kapnak új vesét a magyar kisgyermekek a részleges Eurotransplant csatlakozás, vagyis 2012 januárja óta – írja a Semmelweis Médiasarok.

A lap idézi dr. Szabó Attilát, az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika osztályvezetőjét, aki  szerint a csatlakozás elsősorban a 12 év alatti betegek szervhez jutását segítette nagymértékben.

A vesére váró magyar kisgyermekek száma jelentősen csökkent tavaly január óta. Korábban évente egy-két 20 kg alatti beteg jutott veséhez, míg tavaly 5 vesetranszplantáció történt az ilyen gyermekek körében. Ezzel nagymértékben csökkent a dialízis kezelésre kényszerülő kisgyermekek száma is a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján – olvasható az egyetem honlapján.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.