hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Felújítás miatt lassan fél éve nem működik a Péterfy kórház onkológiája

A dolgozók a normális munkakörülményeket, a betegek pedig az őket évek óta kezelő orvosaikat szeretnék visszakapni, írja a 444.hu.

Tavaly októberben nagyszabású felújítási munkálatok kezdődtek a VII. kerületi Péterfy Kórházban, ami miatt az intézmény vezetése az épületegyüttesben működő ellátási formák alapos átszervezésére kényszerült. A felbolydulás érintette a kórházban működő onkológiai osztályt is.

2021 márciusában a fül-orr-gégészeten is megkezdődött a felújítás, így az onkológiának innen is mennie kellett. Ekkor az intézmény vezetése úgy döntött, a Péterfy Onkológia betegeit a Dél-Pesti Centrumkórház - Szent László Kórház onkológiai osztálya, azaz az ott dolgozó orvosok látják majd el.

A korábban az osztályon kezelt daganatos betegek minden lehetséges módon próbálják kideríteni, mikor térhetnek vissza kezelőorvosaikhoz. De a kérdésre érdemi választ eddig nem kaptak az intézményvezetéstől.

Nem csak a betegeket, az intézményben dolgozókat is próbára teszi a mostani helyzet. Az osztály orvosai most a belgyógyászaton dolgoznak, amihez megvan ugyan a szükséges képesítésük, de a szakterületük az onkológia. Az onkológiai szaknővérek is más osztályon dolgoznak.

A körülmények miatt fennáll a veszélye, hogy az érintett dolgozók besokallnak és felmondanak. Ez az onkológiai osztály megmaradását veszélyeztetné.Mindezt forrásunk szerint egy akkora kaliberű felújítás miatt, amire talán égető szükség sem lett volna. Az onkológia ugyanis szerinte épp a kórház jobb állapotban lévő osztályai közé tartozott. Minden szoba komfortosított volt, a betegek teljes mértékben elégedettek voltak az ellátással.

A témában a 444.hu több kérdést is küldött a Péterfy kórház vezetésének:

  • Milyen felújítást végeznek az intézményben, ami szükségessé tette az osztály bezárását?
  • Mikorra tervezték ennek befejezését, és ehhez képest mikorra várható, hogy elkészülnek és visszaáll az onkológiai osztály rendes működése?
  • Mi okozta a csúszást, a járvány miatti rendkívüli helyzet végével miért nem sikerült felújítva visszaadni a területet a közönségnek?

Megkeresésük után 6 nappal, augusztus 18-án közlemény jelent meg a kórház honlapján „Betegeink ellátása zavartalan a Péterfyben zajló felújítás idején is” címmel, ami hivatalosan is megerősíti a 444.hu értesüléseit. Így szól:

„A Péterfy Kórházban jelenleg felújítások zajlanak, amelyek időről időre szükségessé teszik egyes osztályok ideiglenes költöztetését. A régóta esedékes felújításban érintett osztályok elhelyezésére az intézmény Onkológiai Osztályának területén van lehetőség. A Péterfy Kórház onkológiai betegeinek ellátása a felújítások idején is folyamatos, hiszen az intézmény onkológiai feladatait ideiglenesen a Dél-Pesti Centrumkórház Szent László kórházi telephelyének Onkológia Osztálya vette át. A feladatokat átvállaló Dél-Pesti Centrumkórházban az ellátás zavartalanul, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezve biztosított, és a betegek a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülnek. A Péterfy Kórház Onkológiai Osztályának orvosai – akik belgyógyász szakvizsgával is rendelkeznek – jelenleg belgyógyászati munkát végeznek, és foglalkoztatásuk folyamatos.”

A legfontosabb kérdésre azonban, hogy mikorra várható a Péterfy onkológia újranyitása, és az ott dolgozó orvosok és ápolók visszatérése, a közlemény nem adja meg a választ.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink