hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Felszállóágban a légi mentés?

 Az átvilágítások és vizsgálatok után most úgy tűnik, fejlesztik és modernizálják a hazai légi mentést. Legalábbis Rácz Jenő egészségügyi miniszter legfőbb prioritást élvező feladatként jelölte meg a sürgősségi ellátást, amelynek fontos része ez is. Tennivalók pedig, miként a légi mentés által egyelőre lefedetlen országrészek, akadnak bőven.


 A légi mentés nagyon drága, de szükséges szolgáltatás – ebben feltétlen az egyetértés az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és az Egészségügyi Minisztérium között. Míg az utóbbi években a légi mentés kérdése leginkább különböző gazdasági átvilágítások és számvevőszéki vizsgálatok miatt került a középpontba (lásd keretes írásunkat), addig mostanában egyre több szó esik

 a legkorszerűbbnek számító

 mentési forma fejlesztéséről, a „fehér foltok” megszüntetéséről. Rácz Jenő egészségügyi miniszter két szocialista politikust – Kárpáti Zsuzsát és Vári Gyulát – kért fel a mentésügy áttekintésére. A korábban vadász- és műrepülő Vári Gyula úgy nyilatkozott: egykét héten belül elkészül a légi mentés átszervezésének „kifejezetten légügyi” szakmai koncepciójával.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DOBOZI PÁLMA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés