hirdetés
hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.
hirdetés

Felbillenünk

A magyar kulturális földrajz szerint, legalábbis augusztusban, Sárospatak sokkal közelebb van Szombathelyhez, mint Tiszadob Szegedhez; minden említésre méltó kortárs, jazz és klasszikus zenei esemény az ország északi felén zajlik, olykor esetleg Pécsett. Dél-Magyarországon pedig, ne szépítsük, jóformán semmi nincs.
  Tokajtól Pannonhalmáig és Fertődig, onnan Szombathelyig, majd a Balatonig egész augusztusban fantasztikus a kínálat. Akit nem szippant be a Sziget-fesztivál (figyelem, már régen nem kizárólag a populáris zenéért érdemes odamenni), az Budapesten másutt is pazar programot talál, vagy elruccanhat Szentendrére, Vácra, Veszprémbe; de mivel minden helyszínen a fesztiválok vonzerejében bíznak, érdemes a műsorfüzeteket a Zempléni Művészeti Napok vagy a Kastélykoncertek Eszterházán címszó szerint böngészni. Szombathelyen többnapos szórakozást kínál a Savaria Történelmi Karnevál, a legendásan jól szervezett Pannonhalmi Művészeti Fesztivál pedig a kortárs és a klasszikus művészetet hozza össze.
  Tehát: vigyázzunk. Valaki maradjon azért délen is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
K. C. GY.
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés