hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Fejlesztik a törökbálinti tüdőkórházat

Az intézményben még idén új épületet adnak át – mondta Aradszki András (KDNP) a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben tartott sajtótájékoztatón.

Az elmúlt években szerte az országban 500 milliárd forint értékben korszerűsítették a kórházakat, orvosi rendelőket  hangsúlyozta Pest megye első számú választókörzetének országgyűlési képviselője, energiaügyért felelős államtitkár. Hozzátette: most Budapest és a központi régió hozzávetően négymillió lakosa egészségügyi ellátásának javítása a feladat, ezt szolgálja az Egészséges Budapestért program (EBP). Ennek keretében fedezik a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet új épületének 420 millió forintba kerülő felszerelését.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Egészséges Budapestért programról szólva kiemelte: három centrumkórház jön létre, további 25 kórházban, illetve szakrendelőben valósul meg fejlesztés. Teljesen új centrumkórházként Dél-Budán zöldmezős beruházásként épül új intézmény, a munkálatok jövő évben kezdődnek.

Az államtitkár ismertetése szerint a 2017-es költségvetési évben a kormány 40 milliárd forintot különített el a budapesti és a Pest megyei kórházi fejlesztésekre, ezen összeg fele orvostechnikai beruházásokra jut. Ezen fejlesztések nyomán javulhat a betegellátás színvonala, a várakozási idő is csökkenhet  emelte ki az államtitkár.

Antal Gabriella, a 310 ágyas Törökbálinti Tüdőgyógyintézet igazgatója ismertetése szerint az intézmény 40 orvosa, 270 fős személyzete évi 10 ezer beteg ellátásáról gondoskodik. A 800 millió forintos saját forrásból megépülő új részlegben kap helyet a sok korszerű műszer között az a CT-berendezés, amely a diagnosztikát javíthatja.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink