2022. január. 18., kedd - Piroska.
hirdetés
hirdetés

Fejlesztés a dialíziscentrumokban

Több mint félmilliárdos fejlesztéssel igyekszik javítani a veseelégtelen betegek hosszú távú túlélését és életninőségét a Fresenius Medical Care.

A Fresenius Medical Care (FMC) – írja a cég közleménye – olyan technológiai és informatikai fejlesztést hajt végre a dialízis centrumokban, melynek köszönhetoen a vesepótló ellátásra náluk jelentkező közel 2500 beteg személyre szabott kezelést kaphat. A legkorszerűbb dialízis gépek beállítása, a központi online adatrögzítés és tárolás bevezetése jelentős technológiai lépés az FMC Magyarország életében.

Céljuk egy olyan új szakmai protokollokon és eljárásrenden alapuló  kezelés biztosítása, mely jelentősen támogatja a transzplantációra való alkalmasságot, valamint a hosszú távú túlélést és a páciens életminőségének javulását. A fejlesztés által, a jól szervezhető és minőségi kezeléssel lassítható a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása.

Az 576 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból, 237 milliót az Új Széchenyi Terv pályázatán nyertek.

(forrás: Fresenius Medical Care)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.