hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Fehér Könyv a kommunikációról

Bármilyen is az EU-intézmények megítélése, a brüsszeli sajtó a hivatalok munkatársaival egy dologban egyetért: baj van a kommunikációval. Még a legérdekesebb kezdeményezés is könnyen megbukik a brüsszeli bürokrácia gyenge kommunikációs képességén. Az Európai Bizottság alelnöke, a svéd Margot Wallström Fehér Könyve ezért szemléletváltást sürget. Lényege: az intézményeknek – mint eddig – nem arra kell összpontosítaniuk, hogy mit tesznek, hanem választ kell adniuk arra, miként mennek elébe a polgárok igényeinek. És ehhez nem elég az elszánás. Összehangolt stratégiára van szükség, szoros együttműködésben a tagállamokkal, hiszen a lakossági igényeket ott ismerik a legjobban.
Az embereket általában nem érdekli, mi történik Brüsszelben, vagy jobb esetben, az évi négy alkalommal tartott csúcstalálkozóról szóló tudósításokból szűrik le, mi is a helyzet az unióban. Ezért először is világossá kell tenni, mi a brüsszeli hivatalok szerepe az európai döntéshozatali mechanizmusban, az oktatás és a korszerű technikák – elsősorban az internet – segítségével. Másodszor meg kell teremteni az európai szintű kérdések vitafórumát; az uniós problémákról, az integráció jövőjéről szóló polémiák ugyanis nem találnak utat a tagállamok közéleti szférájához.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
GORDON TAMÁS (BRÜSSZEL)
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés