hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Ennyit keres a MOK elnöke

Éger István kamarai elnök fizetése egymillió-nyolcvanezer forint havonta, derül ki a MOK honlapjára feltöltött közzétételi listából.

Kiegészítették az elnök, az alelnök és a főtitkár javadalmazásával a Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján március óta nyilvános általános közzétételi listát. Így ebből kiderül, hogy Éger István, a MOK elnöke havonta 1.080.000 forint fizetést és 29.333 forint cafetériát kap. A főállásban alkalmazott alelnököknek a 265.000 forintos fizetése mellett 14.666 forintos cafetériát fizetnek ki, és ugyanennyit dr. Nagy Ferenc főtitkárnak, akinek 212.000 forint a havi juttatása.

Emlékezetes, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő néhány héttel korábban levelet írt a MOK elnökének, amelyben a kamara vagyongazdálkodásáról tett fel kérdéseket: elsősorban a kamarai tisztségviselők javadalmazása és a MOK tulajdonában lévő cégek pénzügyei érdekelték. Az orvos azért is érdeklődött írásban a MOK-elnöknél, mert Éger javadalmazása nincs feltüntetve a kamara honlapján. Az adatok kiadásáért 88 ezer forintot kért a MOK.

Valószínűleg ennek nyomán egészítették ki most a közzétételi listát a szervezet honlapján, amely bár már korábban is elérhető volt ott, ám Kunetz Zsombor lapunknak azt mondta, a javadalmazásról szóló adatokat eddig nem tartalmazta. Kunetz szerint egyébként most már csak az a kérdés, a havi illetmény mellett kapnak-e, és mennyi jutalmat a tisztségviselők, illetve még milyen más címen vesznek fel egyéb juttatásokat. Jelezte azt is, hogy a kamara vagyongazdálkodásával kapcsolatos kérdéseire semmiféle válsz nem érkezett.

Kunetz ellen egyébként nem sokkal azután, hogy firtatni kezdte a MOK gazdasági ügyeit, etikai vizsgálatot kezdeményezett a kamara elnöksége.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink