hirdetés
hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

Ízelítő

Első magyarként vehetett át nemzetközi mikrosebészeti díjat a Debreceni Egyetem professzora

A Nemzetközi Kísérleti Mikrosebészeti Társaság alapítójáról elnevezett díját, a Sun Lee Awardot vehette át első magyarként Mikó Irén, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DE OEC) Sebészeti Műtéttani Tanszékének vezetője – közölte a Debreceni Egyetem Külső Kapcsolatok Igazgatósága csütörtökön.
A díjat a mikrosebészet atyjának tartott San-Diegó-i Sun Lee professzor alapította és azok a nemzetközi szakemberek kaphatják, akik a mikrosebészet oktatásáért, annak klinikai alkalmazhatóságáért sokat tettek.
 
Mikó Irén tíz éve vezeti a Sebészeti Műtéttani Tanszéket, amelyet még Furka István professzor, a mikrosebészet magyarországi megteremtője alapított az 1960-as években. A díjazáson túl a debreceni iskolában folyó munkát azzal is elismerte a nemzetközi mikrosebészeti társaság, hogy Németh Norbertet, a tanszék fiatal adjunktusát főtitkárává választotta.
 
A mikrosebészetet olyan finom beavatkozások kapcsán alkalmazzák, ahol a sebészi traumatizációt csökkenteni kell, illetve olyan kis képletek egyesítésére, varrására, amelyek szabad szemmel láthatóak.
 
MTI
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés