2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Elhunyt nyolc beteg, 91 új fertőzöttet azonosítottak

Szerda reggel 5 millió 432 ezer a beoltottak és 91 az új fertőzöttek száma, elhunyt nyolc beteg, tette közzé a koronavirus.gov.hu.

A beoltottak száma 5 431 713 fő, közülük 4 619 877 fő már a második oltását is megkapta. Összesen 91 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 775 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 29 971 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 736 387 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 41 417 főre csökkent. 241 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma 5 millió 424 ezer fő, és 93%-uk már megkapta az oltást. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra. 

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

(forrás: koronavirus.gov.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés