hirdetés
2022. augusztus. 17., szerda - Jácint.
hirdetés

Egyeztetett az Emmi az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről

Egyeztetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi szakszervezetekkel az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről, közöte a tárca

Azt írták: ismét tárgyalóasztalhoz ültek az Emmi és a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ), valamint a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) ágazati reprezentatív szakszervezet képviselői. A minisztériumot Latorcai Csaba közigazgatási és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, az MSZ EDDSZ-t Cser Ágnes, a MÖSZ-t pedig Toma Lajos elnökök képviselték.

A hétfői "tárgyaláson az ágazati reprezentatív szakszervezetek azon javaslatairól, elvárásairól egyeztettek a felek, amelyeket a 165 országgyűlési képviselő által egyhangúlag elfogadott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény végrehajtási kormányrendeleteinek megalkotásához már korábban, írásban beterjesztettek".

Hozzátették: március 15-én a szakszervezetek kezdeményezték a tárgyalások felfüggesztését a koronavírus-járvány miatt. "A törvénytervezet benyújtásakor azonban kezdeményezték a tárgyalások folytatását a kormány képviselőivel, hogy a soha nem látott mértékű, évi 300 milliárd forintos orvosi bérfejlesztést garantáló törvény végrehajtási rendeletei biztosítsák a munkavállalók számára az egészséges és biztonságos munkavégzést, a szakdolgozók bérfelzárkóztatásának garanciáit, a gazdasági-, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók bértábláját".

A tárgyalófelek megállapodtak, hogy a készülő kormányrendeletekhez további részletes javaslatot terjesztenek elő, melyekről folytatják az egyeztetést, olvasható a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink