hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Egy parfétortával nem lehet megetetni az orvosokat

Szócska Miklós a nyilatkozataival hónapok óta pórbálja bagatellizálni az egészségügy egyre súlyosbodó krízishelyzetét. – állítja Papp Magor. A születésnapi parfétortával kapcsolatos nyilatkozatát kormányzati vezetőhöz méltatlannak tartja a rezidensszövetség elnöke.

Vajon van-e a kormánynak stratégiája arra az esetre, ha az orvosok és a rezidensek aktiválják január 1-jén a letétbe helyezett felmondásukat – ezt a kérdést tette fel a boon.hu internetes portál Szócska Miklósnak. Az Egészségügyért Felelős Államtitkár válaszában arról beszélt, hogy a rezidensi felmondóleveleket inkább taktikai húzásnak tartja, semmint komoly elhatározásnak. „Ebben erősített meg az a beszélgetés, amelyet a születésnapom alkalmából közösen elfogyasztott parfétorta mellett folytattunk a rezidensszövetség vendégségbe meghívott vezetőivel.” Majd hozzátette, mivel a felmondólevelek még az év végi, az egészségügyet kedvezően befolyásoló bejelentései előtt születtek, úgy gondolja, ezekből látszik, hogy komoly a szándéka az egészségügyben dolgozók helyzetének jobbítására, amit következetesen folytatni is akar.

Papp Magor felelős kormányzati vezetőhöz méltatlannak tartja Szócska Miklós nyilatkozatát. A körülményekre reagálva elmondta, hogy az említett parfétortával júliusban, egy munkaértekezlet végén az államtitkár kínálta meg a megbeszélésen résztvevőket. Azt azért Ő sem gondolhatja komolyan – véli a rezidensszövetség elnöke, hogy az orvosokat egy parfé tortával „meg lehet etetni”. Az államtitkár mostani megnyilvánulását csúsztatásnak minősítette, ami jó példája annak, hogy Szócska Miklós a nyilatkozataival hónapok óta pórbálja bagatellizálni az egészségügy egyre súlyosbodó krízishelyzetét. Papp Magor szerint az ágazati vezetés hangulatkeltés helyett inkább egyeztetést kellene folytasson a szlovákiaihoz hasonló válság elkerülése érdekében, amire az államtitkárság közel 3 hónapja még csak érdemi kísérletet sem tett. 

Már 2010 tavaszán egy háttérbeszélgetés alkalmával elmondta Szócskának: másfél éve lesz arra, hogy jövőképet mutasson az ágazatban dolgozók számára, különben a jó munkakapcsolatuktól függetlenül kénytelen lesz érdekképviseleti vezetőként markánsan fellépni ennek elérése érdekében. Csupán teszi a dolgát – mondja az elnök, tartja a szavát.

MedicalOnline
a szerző cikkei

cimkék

hirdetés

Könyveink