2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Egy kórház sem jelezte, hogy kapacitáshiánnyal küszködne

Az összes egészségügyi intézményben dinamikus a kapacitások felhasználása, válaszolta az Országos Kórházi Főigazgatóság az ATV kérdésére.

Tóth Judit az ATV Start című műsorában beszélt reggel arról, hogy a kórházakban olyan súlyos a helyzet, hogy a katasztrófa medicina szabályai szerint választani kell, kinek adják az adott sürgősségi ellátást, ha egyszerre bejön 8-10 súlyos állapotú beteg”. A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke is hallott olyat, hogy egyes kórházakban a 65-70 év felettieket nem tudják lélegeztetőgépre tenni, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály.

Az ATV kérdésére, hogy az OKFŐ tud-e olyan esetekről, hogy egyes kórházakban a 65-70 év felettieket nem tudják lélegeztetőgépre tenni, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály, azt válaszolták: “Ez egy álhír. Az Országos Kórházi Főigazgatóság számára egy kórház sem jelezte, hogy kapacitás hiány miatt nem tudnának intenzív ellátást igénylő beteget fogadni. Az OKFŐ fenntartása alatt álló összes egészségügyi intézményben a kapacitások felhasználása dinamikusan, a felmerülő szükségletek alapján történik”.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés