hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Éger: Folytatódnak a tárgyalások

A falig csak együtt lehet elmenni, mondta a Weborvos szerint Éger István az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A szeptember 21 -i orvosnagygyűlés után újra elkezdődtek a tárgyalások, már három fordulón túl vagyunk – mondta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Szerinte a legfontosabb két kérdés, a nyugdíjas korú munkavállalók sorsa, és az orvosbérek emelése.

A felvetésre, hogy Orbán Viktor kormányából két illetékes teljesen felkészületlenül érkezett a nagygyűlésre, a mondandójuk pedig elmegy a követelések mellett, Éger azt mondta: ezzel nincs vitám. Emlékeztetett: a tavaszi tárgyalások nem így zajlottak, ott egy komplett, háromosztatú bértáblát terjesztettek elő a szakdolgozóknak, az orvosoknak és a gazdasági-műszaki háttérszemélyzetnek, a tárgyaló felek ezeket elfogadták. A kormány azonban csak a szakdolgozók bérfejlesztését fogadta el.

A kamarai választásokra vonatkozó kérdésre úgy reflektált, az elnöki posztra vonatkozó jelölési időszak október 16-án kezdődik, ezért egyelőre nem időszerű arról beszélnie, indul-e a tisztségért.

Arra a felvetésre, hogy a tárgyalásokon elmegy-e a falig az orvostársadalom érdekében, vagy taktikai megfontolásból lavírozni próbál, Éger elmondta, a falig csak úgy tud elmenni, ha azok is mennek vele, akiknek az érdekében fel kell lépnie – olvasható a Weborvos összefoglalójában.

(forrás: WebOrvos, ATV)
hirdetés

Könyveink