hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Éger: A siker az érdekvédőknek köszönhető

Kiszámítható, folyamatos bérfelzárkóztatást, még ebben az évben a teljes szakorvosi kar fizetésének 151 ezer forintos emelését szorgalmazza a Magyar Orvosi Kamara a holnap esedékes tárgyaláson, írja a  Magyar Hirlap.

Konkrét elképzelésekkel ül tárgyalóasztalhoz holnap a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a reprezentatív szakszervezetekkel az egészségügyi béremelés ütemezését, technikai részleteit illetően. A MOK elnöke a lapnak leszögezte, elsődleges elvárásuk, hogy a teljes szakorvoskar kapja meg azt a százötvenegyezer forintos béremelést, amely január óta a rezidensképzést befejező szakorvo­soknak jár. Ehhez – folytatta – meg kell nyitni a 2016-os költségvetést, és „nagyon úgy tűnik, hogy ez meg is fog történni”. Ugyanakkor hangsúlyozta, ezt az összeget még az idén kéne hozzátenni az érintettek fizetéséhez.

Éger István nagy sikerként értékelte a várható béremelési folyamatot, amely „az utcai tiltakozóakciókkal ellentétben” a tárgyalóasztalnál ülő érdekvédőknek köszönhető. A szerdai egyeztetést illetően fontos elvárásként fogalmazta meg a folyamatos felzárkóztatás kidolgozását, vagyis hogy amennyiben elindul egy többlépcsős béremelés, akkor az az ígért ütemben, határidőkre történjen is meg.

 

hirdetés

Könyveink