hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

EBP: érkeznek a közbeszerzések

A Magyar Idők szerint napokon belül megjelenik a három fővárosi centrumkórház építészeti tervpályázatának közbeszerzési kiírása.

A legkiemelkedőbb projekt itt a XII. kerületi Hegyvidék Szakrendelő lesz a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi úti épületé­ben, ahol több mint 9,3 milliárd forintból alakítják ki az önálló járóbeteg-rendelést. A fejlesztések nagyságrendje Cserháti Péter az EBP miniszteri biztosának közlése szerint változó, összességében azonban mintegy 60 milliárd forint forrásról van szó, amelynek 10-15 százalékát a korábbi megállapodások szerint az intézményfenntartó önkormányzatok adják – írja a Magyar Idők.

Az EBP-fejlesztésekkel összhangban, uniós beruházások keretében nyolc fővárosi kórházban indulnak meg az év második felében energetikai épületfelújítások, nyílászáró- és födémcserével, napelemek beépítésével. Ennek a tizenkétmilliárdos projektnek a kivitelezési munkái még az idén csaknem mindenütt elkezdődhetnek, legkorábban jó eséllyel a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban és az Amerikai Úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben cserélhetik le a nyílászárókat, illetve kaphatnak az épületek külső szigetelést.

Mindeközben zajlik a Semmelweis Egyetemen is a tervezési munka, többek között a klinikák megújítása, átalakítása, fejlesztése érdekében, amelyre mintegy négymilliárd forintot szánnak, illetve megindult az egyházi kórházak korszerűsítése is. Mivel utóbbi intézmények már korábban rendelkeztek kiviteli tervekkel, a kormány által megítélt, összesen mintegy 27 milliárd forint forrásból meg is kezdhették a konkrét munkálatokat, beszerzéseket.

Ami pedig a legnagyobb projekteket, a három nagy centrumkórház kialakítását illeti, Cserháti Péter elmondta: várhatóan napokon belül megjelenik az építészeti tervpályázataik kiírása a nemzetközi honlapon.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink