hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Újabb kiemelt beruházások az EBP-ben

A korábbi 27-ről 55-re bővült azon intézmények száma, amelyeket az Egészséges Budapest Programban (EBP) nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánítottak.

A kormány 28 intézménnyel bővítette azt a tavalyi listát, amely nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította az Egészséges Budapestért Programban (EBP) felújítandó, építendő vagy bővítendő rendelők, kórházak számát – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet-módosításból. Így ezeknél a beruházásoknál lényegesen egyszerűbb az ügyintézés, a hatósági dokumentáció beszerzése kevéssé növeli meg a projektek időhatárait.

Bár számos intézmény található a listában, amelyekről már korábban döntés született, hogy az EBP keretein belül újulnak meg, ám jelentős beruházásként eddig nem szerepeltek a rendeletben. A bővített, 55 helyszínt, ezen belül mintegy 200 helyrajzi számot érintő listába járóbeteg-szakrendelők, egyházi fenntartású kórházak is bekerültek, és szép számmal jelent meg most a projektek között a Semmelweis Egyetem, és melléktelephelyek is kaptak felújítási lehetőséget.

A tavalyi listával szemben a most közzétett lajstromban nem szerepelnek az egyes intézményekhez köthető orvos- és infotechnológiai fejlesztések, csak az építési beruházások. Időközben kiderült az is, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) régi, Haller utcai épületét nem lehet modernizálni, így azt – a korábbi tervekkel ellentétben – elbontják – derül ki a most közzétett kormányrendeletből.

Az elmúlt hat hétben egyébként nem jelent meg az Emmi miniszteri biztosainak kinevezéséről szóló utasítás a Hivatalos Értesítőben, így egyelőre nem hosszabbították meg a fővárosi fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, Cserháti Péter mandátumát sem, ami bizonyára nem könnyíti meg az EBP egyre komplexebbé váló projektjének előrehaladását.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink