hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Drágult a cégbejegyzés

Új céget a korábbinál már csak 25–40 százalékkal magasabb összegért lehet bejegyeztetni. Az igazságügyi tárca rendelete nyomán nem csak a cégalapítás költsége, de a változások közzétételének díja is emelkedett.

A jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok bejegyzése 10 ezerről 14 ezer forintra, a változások közzétételének díja 5 ezerről 7 ezer forintra nőtt. A részvénytársaságok és korlátolt felelősségű társaságok esetében a bejegyzés közzétételének költsége húszról huszonötezerre, a változtatás megjelentetésének ára tízről tizenöt ezer forintra változott.

Ha a cég bejegyzésére vonatkozó kérelmet a cégbíróság jogerősen elutasítja, vagy a bejegyzési eljárást megszünteti, e végzések rendelkező részének közzététele 7000 forintba kerül. Ha a közzétételre a törvény nem a megyei bíróságot mint cégbíróságot, hanem a megyei vagy más bíróságot kötelezi (például a felszámolás vagy a helyi önkormányzatok adósságrendezése során hozott végzéseknél), a díj 25 ezer forint, amely magában foglalja a bírósági eljárásban közzéteendő valamennyi adattal kapcsolatos költségtérítést. Olyan közleménynél, amelynek közzétételére jogszabály közvetlenül céget vagy más szervezetet kötelez, gazdasági társaság – és természetes személy is – 15 ezer, helyi önkormányzat 35 ezer, jogszabályban meghatározott más szervezet 20 ezer forintot fizet.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Oláh Gábor
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés