hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Döntés előtt

Bizalmi szavazás az orvosi kamaránál

A Magyar Orvosi Kamara történetében példátlan módon, július 26-ra összehívták a küldöttközgyűlést, hogy szavazzon az elnökség tagjainak visszahívásáról. A bizalmatlansági indítványt jegyző 97 képviselő szerint az elnökség nem képviselte megfelelően a kórházi privatizációról szóló törvény vitája során a kamara álláspontját.

Az első figyelmeztető jel az volt, amikor a Nemzeti Egészségügyi Tanácsban a Magyar Orvosi Kamara tartózkodott a kórháztörvényről szóló szavazásnál. Kupcsulik Péter, a kamara elnöke lapunknak adott nyilatkozata szerint ez megfelelt a képviselő-testület korábbi határozatának. A NET a kamara támogatásának hiányában is a törvényjavaslat mellett tette le a voksát. Ezt megelőzően az elnökség döntött arról, hogyan foglaljanak állást. Két elutasító, egy a javaslatot támogató és öt tartózkodás született.

Közönyös tagság, harcias képviselők

A kamara legnagyobb döntéshozó testületét, a küldöttközgyűlést május 16-ára hívták össze, az óriási médiaérdeklődéssel kísért küldöttközgyűlés azonban határozatképtelen volt. A távolmaradók magas száma közönyösséget sejtetett, amivel éles ellentétben állt a jelenlévők csaknem egyöntetű és nagyon határozott kórháztörvény-ellenessége.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Élő Anita
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés