hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Délutánra állománygyűlésre hívták a Károlyi dolgozóit

Hétfőn kora délután az újpesti Polgár Centrumban tájékoztatják a Károlyi kórház dolgozóit az intézményük tervezett átalakításáról – írja a fővárosi IV. kerületi kórház sorsáról a Népszabadság.

A múlt héten Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára jelentette be, hogy a kormányzat október 1-jétől megszüntetné az újpesti Károlyi kórházban az aktív gyógyítást, és csak a krónikus részleget, valamint egy megerősített járóbeteg-szakellátást hagynának a kerületben. A betegeket a jövőben a Honvéd Kórházban kezelnék.

A bejelentés óta zajlik a nyilatkozatháború a kerületi önkormányzat tisztviselői között. Újpest fideszes polgármestere például megfelelő ellátást követel az itt élő több mint százezer embernek. Wintermantel Zsolt közösségi oldalára írt posztja szerint: „Újpest önkormányzata semmilyen döntésről nem kapott hivatalos tájékoztatást az állami fenntartású Károlyi kórházzal kapcsolatban, bár tudomásunk van róla, hogy a dolgozókat hétfőn állománygyűlésre hívták" – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink