hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Csak bizonyos napokon lehet szülni a mezőtúri kórházban

Ügyeleti időben jelenleg nincs aneszteziológiai szakvizsgával rendelkező orvos, írja a szoljon.hu nyomán a Weborvos.

A szolnoki Hetényi Géza kórház mellett másik megyei egészségügyi intézménnyel kapcsolatban is felröppent a hír, miszerint gondok vannak az ellátással. A napokban kapott szárnyra, hogy a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben is több napon keresztül szünetelni kénytelen a szülészet-nőgyógyászat, mert nincsen aneszteziológus szakorvos. A hírrel és az azzal kapcsolatos találgatásokra reagálva tájékoztatást adott ki az önkormányzat, írta a szoljon.hu.

– A júliusban megjelölt napokon ügyeleti időben nem tudnak a kismamák Mezőtúron szülni, aminek oka, hogy ügyeleti időben jelenleg nincs aneszteziológiai szakvizsgával rendelkező orvos. Szülész, nőgyógyász rendelkezésre áll, de aneszteziológia hiányában, a betegbiztonság érdekében más fekvőbeteg kórházat jelöltek ki azokra a napokra – közölte Szűcs Dániel. Az alpolgármester kiemelte: a kórház folyamatosan dolgozik azon, hogy megtalálja a megfelelő szakembert, erről júniusban az Egészségügyi és Szociális Bizottság és a jelenlévő képviselők is tájékoztatást kaptak a főigazgatótól.

– A város is segítséget nyújt a szakember megtalálásában, például egy önkormányzati lakás felajánlásával, valamint jómagam is megbeszélést folytatok egy ismerős orvossal ebben a témában – magyarázta a lap szerint.

Sanjasy képe a Pixabay -en.
Sanjasy képe a Pixabay -en.

(forrás: szoljon.hu, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink