hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Csábító ajánlat

Lakáslízing

Nincs szükség önerőre – a legtöbben valószínűleg erre figyelnek fel leginkább, amikor a lakáslízinget kínáló társaságok hirdetéseit olvassák. Azzal azonban, hogy mi is a lízing, mennyiben más, mint a hitel, aligha vannak tisztában.

Lízing – a lakásvásárlásban gondolkodóknak immár ezen finanszírozási mód lehetőségét is érdemes mérlegelniük. Előnye: nullaszázalékos, illetve alacsony önerő mellett gyors hitelelbírálat, hoszszabb futamidő, magasabb hitelösszeg, egyes esetekben jövedelemigazolás nélkül is igényelhető kölcsön.
A pénzügyi lízing lényege ingatlannál is ugyanaz: a tulajdonjog mindaddig a lízingbe adónál marad, ameddig a vevő ki nem fizeti az utolsó havi díjat is. (Szemben a lakáshitellel, amikor is az ingatlan tulajdonjoga a hitelt igénylőé, s arra a bank csak jelzálogjogot jegyez be.) A lízingkonstrukció azonban nem jár nagyobb kockázattal, mint bármelyik bankhitel. A lakáslízing futamideje alatt a magánszemély mindvégig vételi joggal rendelkezik, és ezt a szerződéskötéstől számított – általában – harmadik évtől bármikor gyakorolhatja. A lízingcégek számos megoldást kínálnak az ügyfelek számára az esetleges pénzügyi zavarok áthidalására: az első háromhavi törlesztőrészlet jellemzően az óvadék szerepét tölti be, tehát fizetési nehézség esetén az átmeneti időszak ezzel áthidalható, és – a hitelhez hasonlóan – lehetőség van arra is, hogy az ügyfél saját maga keressen vevőt a lakásra. A lízingbe vevő esetleges halála esetén az örökösök is fizethetik a díjakat, bár ehhez hitelminősítésen is át kell esniük.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
FARKAS BARBARA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés