hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Bodnár Attila marad a Bajcsy főigazgatója

A Weborvos szerint dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója nyert ismét az intézmény vezetésére kiírt pályázaton, így továbbra is kinevezett főigazgatókén vezeti a csaknem kétmillió ember ellátásáért felelős kórházat.

A Bajcsy nemrégiben több mint félmilliárd forint fejlesztési forráshoz jutott az Egészséges Budapest Programban (EBP). A kórházban húsz éve kezdte meg működését a szívkatéteres labor, amely október elején csúcstechnológiájú speciális röntgenkészüléket helyezhetett üzembe. Évente kétezer szívkatéteres beavatkozást és több mint kilencszáz perifériás érkatéteres eljárást végeznek itt. Az elmúlt időszakban 35 százalékkal nőtt az intézményben ellátott infarktusos betegek száma, a kórházi halálozás ezzel egyidejűleg 34 százalékkal csökkent a főigazgató tájékoztatása szerint.

A tervek szerint az egész kórház megújul. A X. kerületi Maglódi úti központi telephelyen új épületszárny épül a járóbeteg-szakrendeléseknek, Rákosmentén is megújul a szakrendelő, és a közigazgatási határon kívül eső, de a kórházhoz tartozó monori és a gyömrői rendelő teljes felújítása, korszerűsítése is szerepel az EBP-ben, közli a lap.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink