hirdetés
hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Bizonyítványosztás

Szigorú akkreditációs szempontok

A szakmai felkészültség, a kezelési lehetőségek és a hozzáférhetőség tekintetében nem kell szégyenkeznünk a magyarországi onkológiai ellátás miatt. Marad azonban javítanivaló, különösen, hogy elkezdődött a közös európai akkreditáció, amelynek során szigorú szempontok szerint minősítik az egyes tagállamok kórházaiban zajló onkológiai tevékenységet.

Comprehensive Cancer Center, Cancer Center, Cancer Department, Cancer Unit – e négy minősítés valamelyikét szerezhetik meg az Európai Unió országainak azon onkológiai ellátóhelyei, amelyek akkreditáltatják magukat az Európai Onkológiai Intézetek Szervezeténél. Bár az akkreditáció önkéntes, ez minden kórház, klinika elemi érdeke, külföldi beteg esetében ugyanis a jövőben várhatóan csak minősített intézményben végzett kezelésért fizet a biztosító.

Az egyes akkreditációs szintekhez ugyan más-más követelmények tartoznak, az vitathatatlan, hogy ha teljesíteni akarjuk az Európai Unió feltételeit, a személyi és a tárgyi feltételek tekintetében is a legmagasabb elvárásoknak kell megfelelnünk. A hazai szakemberek felkészültségével nincs gond, és a terápiás előírások is korszerűek: a daganatok komplex kezelésének országos alapelveit a nemzetközi gyakorlatban elterjedt kezelési sémákból kiinduló Onkoterápiás Protokoll tartalmazza, amelyet az Országos Onkológiai Intézet munkatársai állítottak össze 1994-ben, majd korszerűsítettek 2001-ben. Az európai protokoll napjainkban készül el, ennek adaptálása sem ütközik majd nehézségekbe.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Haiman Éva
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés