hirdetés
hirdetés
2024. május. 20., hétfő - Bernát, Felícia.
hirdetés

Bizonyítékokon alapuló kivizsgálás (BAK)

Röntgenszemű Natasa átvilágítása

A történet azzal kezdődött, hogy a tízesztendős Natasát vakbélgyulladással megoperálták. A műtét sikerült, de a hasüregben hagyott törlőkendő miatt még egy operációra volt szükség. Ebben az időben valamilyen vallásos álma is volt, ami után úgy tapasztalta, hogy ha ránéz valakire, belelát a testébe. Átlát a ruhán, de ha valaki a háta mögött tart valamit, azt már nem ismeri fel. Behunyt szemmel nem lát senkibe (és senkit). Amikor valakivel találkozik, először végignéz rajta és rögtön kész az általános diagnózis, aztán következnek a részletek, ha a páciens elmondja, mi is aggasztja mostanság az egészségével kapcsolatban.
 Natasa úgy néz keresztül mindenkin, hogy valóságos anatómiai képet értékel: látja a bordákat, a tüdőt – mindent, ami a testüregekben található –, sőt, ha jobban koncentrál, még a sejteket is, egyenként. Sok röntgenezés után megfájdul a feje és nagyon elfárad. Ez utóbbi nem olyan csoda, hiszen csak most múlt tizenhét éves: délelőtt iskola, majd este kezdődik a rendelés.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. MATOS LAJOS
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés