hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Beépítendő módszerek

Az onkológiai betegek és a természetgyógyászat

A WHO ajánlása alapján fokozatosan az egészségügyi ellátás részévé kell tenni a biztonságos, hatékony és megfelelő színvonalú természetgyógyászati módszereket. A kétnapos brüszszeli nemzetközi továbbképző konferencia témája a terület kutatási módszereinek és vizsgálati eredményeinek feltárása volt.

Száz onkológus, pszichiáter, pszichológus, szociológus, betegszervezet- képviselő, gyógyult beteg és természetgyógyász vett részt Európából és a tengerentúlról azon a kétnapos brüsszeli tanácskozáson, amelyet a brüsszeli székhelyű EORTC (European Organisation for Research and Treatment) és a milánói ESO (The European School of Oncology) szervezett február 23–24-ére. A kutatók ismertették az európai daganatos betegek természetgyógyászati kezelésekkel kapcsolatos szokásait. A résztvevők megbeszélték a terület kutatási módszereit és vizsgálati eredményeit, végül angol és amerikai kutatók azokról a projektekről számoltak be, amelyek a természetgyógyászati szerek és módszerek hatékonyságát és az ezeket a kezeléseket alkalmazó betegek biztonságának vizsgálatát („biztosan ne ártson”) célozták. Végül a természetgyógyászati szerek és módszerek alkalmazásának pszichológiai okairól, és speciális oktatási módszerekről esett szó.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
RISKÓ ÁGNES
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés