hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Bedros irányíthatja a szuperkórház projektet?

Várhatóan a Szent Imre Kórház jelenlegi főigazgatóját, Bedros J. Róbertet bízza meg Orbán Viktor miniszterelnök a Dél-Budán épülő szuperkórház projekt irányításával – értesült a Magyar Idők.

Mint ismeretes, a fővárosi és Pest megyei egészségügyi rendszer rekonstrukcióját célzó Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a következő tíz évben több mint 700 milliárd forint jut fejlesztésre ebben a régióban. A jelenlegi elképzelések szerint amellett, hogy az összes fekvőbeteg-intézményt felújítják, három centrumkórház is létesül a fővárosban, ezek mindegyikében minden feltétel adott lesz a teljes körű, folyamatos és legmagasabb szintű 24 órás ellátásra, így ezekből nem lehet majd a jövőben beteget elküldeni.

A dél-pesti szuperkórház az Országos Kardiológai Intézet-Szent István-Szent László Kórház területén, az észak-pesti a Honvédkórház bázisán jön létre, míg a dél-budai régió lakosai a XI. kerületben, a Dobogó városrészen felépítendő új szuperkórházhoz tartoznának. A tervek alapján itt egy 1058 ágyas modern tömbkórházat hoznak létre mintegy 100 ezer négyzetméteren. Olyan mindennel felszerelt úgynevezett sokszakmás sürgősségi központot alakítanak ki, ahol a súlyos sérülteket is gyorsan és szakszerűen el tudják látni.

A pontos számítások a lap szerint hamarosan elkészülnek, a kórházépítkezés 2019-től kezdődhet.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink