hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Cserháti szerint még nincs döntési helyzet

A kötöttpályás közlekedés lehetősége az új szuperkórházhoz egyelőre egy megvizsgálandó lehetőség, jelentette ki az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa az InfoRádióban.

Egyelőre csak vizsgálják annak lehetőségét, hogy valamilyen kötöttpályás vonal épüljön a tervezett dél-budai szuperkórházhoz – mondta a hírre reagálva a fővárosi kórházfejlesztésekért felelős miniszteri biztos. Cserháti Péter az InfoRádióban hangsúlyozta: megállapodtak az érintett önkormányzatokkal az egészségügyi centrumok építéséhez-bővítéséhez szükséges döntéshozatal felgyorsításáról.

Közölte: 11 olyan fővárosi kerület van, aminek a területén olyan kórház működik, amit érint a fejlesztés. Emellett érinti magát a fővárosi önkormányzatot is, hiszen számos esetben az övezetátminősítés vagy a közlekedésfejlesztési lépés már a fővárosi kompetenciát is érintheti. Reményeik szerint már ősszel a közgyűlés elé kerülhetnek azok az építési, területrendezési szabályzatok, amelyekben tükröződnek a megállapodásokban foglaltak.

Kiemelkedő a dél-budai centrum körüli közlekedésfejlesztés. Ennek egy részéről a kormány már döntött, most az ehhez szükséges közúti közlekedésfejlesztés tervezése zajlik, közölte a miniszteri biztos, aki szerint még messze nincs döntési helyzet, ez egyelőre egy megvizsgálandó lehetőség.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink