hirdetés
hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Az optimizmus ideje

Az Onkológiai Szakmai Kollégium elnöke úgy érzi, a problémákról a nyilvánosság előtt is kötelessége beszélni, még akkor is, ha ennek nyomán a betegek is szembesülnek az onkológiai ellátás hiányosságaival. Szűcs Miklós professzorral a Nemzeti Rákellenes Program vitaindítója alkalmából rendezett fórum után beszélgettünk

Milyen benyomásokkal megy vissza Kecskemétre?
 – Nagyon pozitívakkal. Az elmúlt évek számunkra, akik az onkológiában, sugárterápiában dolgozunk, arról szóltak, hogyan lehetne reflektorfénybe állítani a problémákat, hogyan lehetne a szakma- és a nem szakmapolitikusok figyelmét felhívni arra: át kell szervezni az onkológiai hálózatot és erősíteni a rákellenes küzdelmet. Nagyon hosszú folyamat végére értünk. Résztámogatások voltak már, Horn Gyula kormányfő idején nagyon komoly, ötmilliárd forintos támogatást kapott a szakma a sugárterápiás központok muszerparkjának felújítására. E központok jelenleg is abból a hároméves fejlesztésből élnek.

 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Haiman Éva
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés