hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Az Onkológiai Konzorcium három éve

Lesz-e folytatás?

 A Nemzeti Onkológiai Kutatás-fejlesztési Konzorcium állami támogatással jött létre 2001-ben, a daganatos halálozás csökkentése érdekében folytatandó alapkutatások finanszírozására. A dr. Tímár József egyetemi tanár vezette konzorciumnak azonban ebből a forrásból nem jut több pénz, pedig eredményeik jelentősek. A háromévnyi munkáról december közepén tartottak beszámolót.

 A terápia csak koncentrált erőforrásokkal, megfelelő szakorvosképzéssel, a minőségbiztosítás kívánalmainak eleget tevő és az európai közös akkreditációs rendszer által elfogadott intézményekben, onkoterápiás szakmai protokollok alapján egyénre szabottan lehet hatékony – hangsúlyozta a nagy érdeklődést kiváltó ülés bevezetőjében Kásler Miklós professzor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Hozzátette: a hazai viszonyokat tekintve mindez igen nagy feladatokat ró a szakmára.

A kutatások összefogására létrejött konzorcium tevékenységét és eredményeit a kutatások irányításával megbízott dr. Tímár József, az Országos Onkológiai Intézet osztályvezetője foglalta össze, majd a munkacsoportok vezetői részletesen is kifejtették. Munkájuk elsősorban a népegészségügyi szempontból kiemelkedő jelentőségű daganatokra, így az emlő-, a colorectalis, a fej-nyaki-, illetve gyermekkori daganatokra koncentrált.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Nagy Judit
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés