hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Az önkéntes túlmunkaszerződések felmondására bíztatnak

Az egészségügyben érdekeltek szerdai utcai demonstrációi előtt a Népszabadság panorámaképet ad a megmozdulások és tárgyalások legfőbb szereplőiről.

A cikkben a – József nádor téren a szövetségeseivel egy hete a Szegény Kórházat üzemeltető  – Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Kiss László azt mondta, újabb nyomásgyakorlásként felszólítják az egészségügyben dolgozókat, mondják fel az önkéntes túlmunkaszerződéseiket. E kontraktusok nélkül – mivel az ágazatban már annyira kevesen vannak - nem működtethető az ellátások ötöde.

Az MSZ EDDSZ, mint reprezentatív szakszervezet a saját honlapján viszont éppen olyan felhívást tett közzé, amelyben okafogyottnak minősíti a demonstrációt. A Cser Ágnes elnök által jegyzett írás szerint a szakdolgozói kamara (MESZK) 12 pontja teljesült, hiszen megkezdődtek az egyeztetések a kormányzattal az ágazati kollektív szerződésről.

A felhívásban megidézet MESZK elnöke, Balogh Zoltán viszont azt mondta a Népszabadságnak: bár az ő 12 pontos követelésük egyes pontjai mintha teljesülnének, de a legfontosabbakkal továbbra is adós a kormány. Ezért ünnepi nagygyűléssel jelzik, továbbra sem látszik, hogy a bérproblémák érdemben megoldódnának. A már említett tárgyaláson pedig semmi olyan határozott ígéret, vagy egyéb konkrétum nem hangzott el, amely – szerinte – okafogyottá tenné rendezvényüket – olvasható a nol.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink