hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Az öngondoskodás új formája

Egészségszámlán gyűjthetnénk betegségünkre

Egy úgynevezett egészségszámlával előre gondoskodhatnánk esetleges betegségünk idején várható többletkiadásaink fedezetéről. A jelenlegi elképzelések szerint elsőként az önkéntes biztosítópénztárak tagjainál alakítanák ki az új rendszert, amely gyakorlatilag egy adókedvezménnyel ösztönzött, önkéntes alapon működő előtakarékossági lehetőség lenne.

A társadalombiztosítási ellátórendszer teljes reformját szorgalmazzák a pénzügyi tárca szakértői. Véleményük szerint első körben pontosan és részletesen meg kellene határozni, mi tartozzon a központilag finanszírozott társadalombiztosítási alapcsomagba. Azt követően pedig a társadalombiztosítás profiljába nem illő kockázati eseményekkel ki kellene bővíteni az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárak szolgáltatásait. Ilyen például az extrém sportot űzők egészségügyi ellátása, vagy az ápolásbiztosítás egy részének finanszírozása.

A kiegészítő egészségpénztári rendszert az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárakra vonatkozó törvény szabályozza. Eszerint a pénztár egészségügyi alap- és szakellátásokat kiegészítő szolgáltatásokat finanszírozhat. Emellett önsegélyező jellegű feladatokat is elláthat, például gyógyszer és gyógyászati segédeszközök ártámogatását.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dutka Noémi
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés