hirdetés
hirdetés
2021. május. 16., vasárnap - Mózes, Botond.
hirdetés

Az influenzával érkezik a látogatási tilalom

Az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt országszerte rendelik el a látogatási tilalmat a kórházakban.

hirdetés

Látogatási tilalmat rendelt el péntektől Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményében a betegek védelme érdekében a megyei kormányhivatal, mert az influenza-figyelőszolgálat adatai szerint a megbetegedési arány több körzetben is átlépte a járvány küszöbértékét. A rendelkezés minden kórházi osztályra érvényes. Az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók aránya a megyei népegészségügyi főosztály mindhárom járási illetékességi területén nőtt, a megbetegedési arány a járvány küszöbértékének mintegy kétszerese.

Látogatási tilalom hétfőtől a szolnoki kórház három osztályán

Látogatási tilalom lép életbe hétfő reggel nyolc órától a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet három osztályán. A csecsemő- és gyermekosztályon, a szülészet-nőgyógyászati, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon vezetik be a látogatási tilalmat.

Látogatási tilalom a városmajori szívklinikán is

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Semmelweis Egyetem (SE) két klinikáján is. Így nem lehet a betegeket felkeresni a SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati, valamint a Transzplantációs és Sebészeti Klinikán.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 2,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink