hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Az EP a gyermekek védelmében

Európai szintű törvénykezést sürget az Európai Parlament (EP) a gyermekekkel szembeni bűntények számának csökkentése érdekében. A képviselők nagy többséggel megszavazták azt a jelentést, amely egy adott tagállam pedofilokra érvényes foglalkoztatási tilalmát kiterjeszti más tagország területére.
Már két esztendeje érvényben van egy EU-szabályozás, amely kötelezi a tagországokat: osszák meg egymással a gyermekekkel szembeni bűntettek miatt elítéltek adatait. Eddig azonban nem volt garancia arra, hogy a büntetését letöltött pedofilt, akit eltiltottak bizonyos foglalkozások, például a tanítás gyakorlásától, egy másik tagország automatikusan hasonló korlátozással sújtson. Az EP határozata ennek útját nyitja meg: függetlenül attól, mit ír elő a nemzeti törvénykezés, ha egy ország állampolgárát eltiltják azoktól a foglalkozásoktól, amelyek űzése során gyerekekkel lenne dolga, a tilalomnak érvényesnek kell lennie az EU más tagországában is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
GORDON TAMÁS (BRÜSSZEL)
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés