hirdetés
hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Átláthatóbb ingatlan-nyilvántartás

Az Országgyűlés módosította a földnyilvántartás szabályait. A visszaélések megelőzése érdekében új garanciális elemek kerültek a 2006 januárjától hatályos törvénybe.
Az új szabályozás értelmében az ingatlan-nyilvántartási tulajdoni lap tartalma korlátozás nélkül megismerhető: azt bárki megtekintheti, arról feljegyzést készíthet, hiteles vagy nem hiteles másolatot kérhet. A lakásmaffia elleni határozottabb fellépés jegyében ugyanakkor bekerült a törvénybe az a biztosíték, hogy csak az érintett teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közjegyzői okiratba foglalt engedélyével ismerhető meg minden olyan irat, hatósági határozat tartalma, amely alapot teremt jogok bejegyzésére vagy törlésére. Ezen túlmenően csak abban az esetben adhatnak „betekintést”, ha a kérelmező írásban igazolja, hogy az irat megismerése saját joga érvényesítéséhez, netán jogszabályon, hatósági határozaton alapuló kötelezettsége teljesítéséhez szükséges.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
BODNÁR LAJOS
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés