hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Astellas-díj: megvannak a dobogósok

Lezárult az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat közönségszavazása: a több mint nyolcezer szavazat szoros versenyt eredményezett – írja az MTI.

A csütörtök éjfélkor rögzített eredménytábla alapján a pályázat közönségjelöltjeiről zajlott közönségszavazáson Garainé Pámer Zsuzsanna pécsi szemész szakorvos, a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinika docense, Sántha Beáta kecskeméti sebész, fül-orr-gégész, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fül-orr-gégészeti Osztályának főorvosa és Tanyi Miklós debreceni sebész-gasztroenterológus, a DE-OEC Sebészeti Intézet adjunktusa végzett az első három helyen.

Az, hogy közülük a közönségszavazáson ki érte el a legjobb eredményt és veheti át az idei Astellas-közönségdíjat, jövő hét szerdán, az Astellas Díjátadó Gálán fog kiderülni. A közönségjelölteket értékelő zsűri január első napjaiban nemcsak arról határozott, hogy mely történetek jutnak tovább a döntőt jelentő közönségszavazásra, hanem a jelöléseket maga is értékelve saját rangsort állított fel - olvasható az MTI-hez eljutatott sajtóanyagban.

Az értékelés ezen fázisában a zsűri már nem csupán a páciensektől beérkezett történetek, hanem azt kiegészítve az érintett orvosoktól időközben bekért egyéb információk - bemutatkozás, ars poetica, szakmai életút, publikációk - alapján döntött.

A zsűri a laikus és a szakmai szempontokat egyaránt figyelembe vevő döntése során három orvost emelt a legjobbak közé: Bognár Lászlót, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Idegsebészeti Klinika gyermek-idegsebész szakorvosát, a klinika igazgatóját, Csupor Emőkét, a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat háziorvosát, valamint Kassai Tamás gyermek-traumatológus szakorvost, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Gyermek-traumatológiai osztályának főorvosát.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés