hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Kik lettek 2011 orvosai?

Közös ünnepléssel és élő közvetítéssel zárult tegnap este a 2011-es Jubileumi Astellas-díj – az év orvosa pályázat: öten közönségdíjat, öten szakmai díjat kaptak.

A közönségszavazás alapján a 2011-es Astellas-közönségdíj nyertese dr. Paszt Attila, a Szegedi Tudományegyetem sebész adjunktusa lett. Az élen végzett dr. Tizedes György, a pécsi Da Vinci Magánklinika sebész orvosigazgatója, dr. Mátyus János PhD, a Debreceni Egyetem nephrológus docense, dr. Réfy Miklós, a Kalocsa Városi Önkormányzat Szent Kereszt Kórházának szülész-nőgyógyász orvosigazgatója és dr. Rombauer Edit, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet sebész és klinikai onkológus osztályvezető főorvosa.

A 2011-es Év Orvosa pályázat egyik újdonsága, hogy szakmai jelölésekre is lehetőség nyílt. A pályázatra 5 orvosszakmai kategóriában (alapellátás, orvosi diagnosztikai szakterületek, sebészeti jellegű orvosi szakterületek, konzervatív orvosi szakterületek, valamint a rehabilitáció és krónikus ellátás szakterület) összesen 62 felterjesztés érkezett.

A zsűri döntésének értelmében a 2011-es Astellas-díj – Az Év Orvosa pályázat szakmai versenyét és az ezzel járó Astellas-díjat az alábbiak nyerték:

1. Alapellátás kategória
Dr. Páll Gabriella házi gyermekorvos (Gödöllő, Budapest)

2. Orvosi diagnosztika kategória

Prof. Dr. Cserni Gábor patológus, egyetemi tanár (Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskemét)

3. Sebészeti jellegű szakterületek kategória
Dr. Oberna Ferenc Phd osztályvezető sebész főorvos (Bács-Kiskun Megyei Kórház, Arc-, Állcsont Szájsebészeti és Fül-Orr Gégészeti Osztály, Kecskemét)

4. Konzervatív orvosi szakterületek kategória
Dr. Harcos Péter neurológus, osztályvezető főorvos (Szent Imre Kórház, Budapest)

5. Rehabilitáció és krónikus ellátás kategória
Dr. Ruzsa Ágnes onkológus osztályvezető főorvos (Zala Megyei Kórház, Zalaegerszeg)

Az idei pályázatra 155 orvost juttatott be a nagyközönség. A történetek közül a zsűri december közepén, rövid értékelést követően választotta ki azt a 79-et, amely aztán a döntőt jelentő internetes közönségszavazásra is tovább jutott. A hat héten át zajló voksolás minden eddiginél nagyobb érdeklődést és aktivitást hozott. 

A díjat alapító gyógyszercég egymillió forintos különdíjat adott át a Magyar Hospice Alapítványnak. Ezen kívül az orvosi szakmában a pozitív, példaértékű momentumokat bemutató médiát is kitüntették. A média Astellas-díját a TV2 riportere, Korn Anita kapta.

Február 20-án újabb pályázati felhívás jelenik meg: az Év egészségügyi szakdolgozója díjat júliusban adják át.

MedicalOnline
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés