hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Amerikai kórházminőség a világhálón

Az amerikai betegek az eddigieknél is több paraméter alapján választhatják ki a számukra legmegfelelőbb kórházat. Az információforrásként szolgáló honlap nem új, de mostantól bőségesebb adatokkal szolgál egyebek mellett a betegek megelégedettségét jelző mutatókról. (A hazai intézményekről az Egészségbiztosítási Felügyelet indikátorrendszere alapján tájékozódhatnak – a szerk.)
  Az Egyesült Államok egészségügyi minisztériumának égisze alatt működő Centers for Medicaid Services (CMS) a betegek tapasztalatain alapuló újabb felmérés eredményeivel bővítette azt a honlapot, amely az egyes kórházak összehasonlító adataival segíti a leendő pácienseket a számukra legjobb intézmény kiválasztásában. A Hospital Compare internetes oldalon (
www.hospitalcompare. hhs.gov) immár az elektív kórházi beavatkozások számáról és finanszírozásáról is tájékozódhatnak az érdeklődők. Először került fel a honlapra a helyes döntés meghozatalához nélkülözhetetlen három kritikus paraméter: a minőség, a betegek megelégedettsége és az egyes kezelések ára.
  A Hospital Compare honlap jelenleg 26 minőségi mutatót tüntet fel, köztük az ellátás folyamatára vonatkozó faktorokat és eredményparamétereket. Ehhez – a betegek észrevételei alapján – most tíz új szempontot vettek hozzá. A páciensektől kapott adatok a Consumer Assessment of Healthcare Providers and Systems Hospital Survey (HCAHPS) részét képezik. Ez az első olyan országos szintű, standardizált, publikus vizsgálat, amelyben a betegek sorstársaik beszámolóira támaszkodva felmérhetik, mi vár rájuk és milyen körülményekkel szembesülnek, ha az adott intézményt választják. A több mint 2500 kórház részvételével készült tanulmányban a 2006 októbere és 2007 júniusa között kórházi kezelésben részesültek véletlenszerűen kiválasztott csoportját kérték fel arra, hogy az ellátás során szerzett tapasztalataikkal járuljanak hozzá a helyzet reális feltérképezéséhez.
  A honlap újdonságának számítanak az árra és a volumenre vonatkozó információk, amelyek a betegek által térítendő összegekbe ugyanakkor nem engednek betekintést.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
dr. simonfalvi ildikó
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés