hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Állami gyógyszervásárlás: a neheze még hátra van

Az ördög a technikai részletekben bújik majd meg – mondta Rácz Jenő, a kórházszövetség elnöke a kilencven tagúra duzzadó állami kórházhálózat gyógyszerszer-beszerzéseinek központosításáról a Magyar Hírlapban.

Ahhoz, hogy a minap megjelent kormányrendelet értelmében a közbeszerzést minden kórházra ki lehessen terjeszteni, szükség van az egyes intézmények úgynevezett gyógyszeralaplistájának összehangolására. Az alaplistát eddig minden kórház saját gyógyszerterápiás bizottsága állította össze, frissítette fel – írja a lap.

A sokezres gyógyszerkincsből például a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház alaplistáján hétszázötven orvosság szerepel, Csiba Gábor főigazgató szerint ezzel a „mértéktartók” közé sorolhatók. Csiba szerint az okozhat majd némi nehézséget a közbeszerzést lebonyolító Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetnek (GYEMSZI), hogy a már megkötött beszállítói szerződések eltérő időpontban járnak le, van, ahol például 2017-ben.

Rácz Jenő, a Veszprém megyei kórház vezetője elmondta, hogy több más dunántúli intézménnyel együtt már évek óta közösen vásárolnak. A kórházszövetség elnöke megerősítette, hogy a meglévő, határozott idejű szerződéseket nem lehet felbontani, így az „ördög a technikai részletekben bújik majd meg”.

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés