hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Aktuális

 Akadálymentesítés ismét elhalasztva A kormány 2010. december 31-ig tolta ki a köz- és közhasználatú építmények akadálymentesítésének határidejét. Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter szerint addig felülvizsgálják a szankcionálás lehetőségét, az építési és működési engedélyek kiadásánál például szempont lesz, hogy megközelíthető-e az épület. Emellett a mozgáskorlátozottakon túl külön figyelmet fordítanak majd a más fogyatékkal élők helyzetének javítására is.

 Magyar Hírlap

Tiltakozó rektorok Nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz a Magyar Rektori Konferencia, mert az egyetemeknek nincs fedezetük a kötelezően előírt béremelésekhez, emiatt leépítésekre kényszerülhetnek a felsőoktatási intézmények. A Debreceni Egyetemen 512, a miskolcin 200 dolgozó elbocsátását tervezik. Közben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) élesen bírálta a felsőoktatás finanszírozási rendszerét, leginkább azt kifogásolva, hogy a támogatás mögött nincs teljesítménykényszer.

 Népszava/Magyar Hírlap

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés