hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Aktuális

200 milliárdos befektetés

Megállapodást kötött a Vállalkozók Országos Szövetségével a Humán Egészségügyi Magánszolgáltatók Egyesülete (HEME) annak érdekében, hogy a következő években kiszámítható jogszabályi, finanszírozási és politikai feltételeket teremtsenek az egészségügyi tőkebevonásra is. Kollányi Gábor, a HEME elnöke elmondta: az ágazat fejlesztési forráshiánya meghaladja a 200 milliárd forintot, amit pótolhat a magánszféra. Nagy lenne az érdeklődés a járó- és fekvőbeteg- intézetek egységes működtetési jogának a megszerzésére úgy, hogy az intézmények önkormányzati tulajdonban maradnak.
Világgazdaság

Betegek a vizitdíj ellen
Eltérő bánásmódot kérnek a betegszervezetek a vizitdíj esetleges bevezetésekor azoknak, akik arra szorulnak, hogy rendszeresen orvoshoz járjanak. Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga főtitkára szerint a daganatos betegeket fölháborítaná, ha vizitdíjat szednének tőlük. A kór diagnosztizálása után a legjobb esetben is két évig tart a terápia, amely számtalan vizsgálattal, kezeléssel jár. Mikéné Bodor Mária, Rákbetegek Országos Szövetségének elnöke tapasztalatai szerint a rákbetegek havi terápiás költsége a kiegészítő készítményekkel együtt így is több tízezer forint, és gyakori, hogy betegségük következtében elveszítik munkahelyüket. Az elnök legfeljebb az első orvoshoz fordulásnál tartja elfogadhatónak a vizitdíjat. A stroke-os betegek érdekvédelmi szervezetében is megdöbbenést váltott ki ez az elképzelés, amelyet eddig egyébként nem erősítettek meg hivatalosan.
Népszabadság

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés