hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Aktuális

Tesztelik az elektronikus kártyát
 
Márciustól Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében kezdi meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) az elektronikus TAJ-kártyák tesztelését. 2008-tól kizárólag elektronikus úton kell igazolni a jogviszonyt valamenynyi EU-tagállamban. Kártyaleolvasókat helyeznek majd el a háziorvosi rendelőkben, a járóbetegintézményekben és kórházakban. A tervek szerint az elektronikus TAJ-kártya a későbbiekben megfelel majd a most még a külföldi utazásokhoz szükséges európai egészségbiztosítási kártyának is, amely tavaly novemberben váltotta fel az E111-es nyomtatványt. 
MTI
 
Kevés a nyílt közbeszerzés 

Az egészségügyi ágazat tavalyi, 45,9 milliárd forint értékű beszerzéseinek mindössze 5,7 százalékára írtak ki nyílt közbeszerzési pályázatot – közölte a GKI Egészségügyi Kutatóintézet Kft. Az adatok szerint a közbeszerzések 71,2 százalékát az egészségügyi intézmények, 28,8 százalékát fenntartóik kezdeményezték. Az egészségügy közbeszerzéseinek öt legnagyobb nyertese a Hunép Universal Rt., a Magyar Építő Rt., a Kipszer Rt., az Euromedic Pharma Rt., valamint a Siemens Rt., ezek a cégek az ágazat közbeszerzéseinek 53 százalékát nyerték el 2005-ben. 
MTI/uno.hu

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés