2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Agyonverte szüleit, majd bulit rendezett a lakásukban egy floridai tinédzser

Egy 17 éves floridai fiú kalapáccsal verte agyon szüleit, majd bulit rendezett a lakásukban, miközben a két holttest a hálószobában feküdt.

Tyler Hadley szombaton végzett a szüleivel, az 54 éves Blake és a 47 éves Mary-Jo Hadleyvel, a floridai St. Lucie-ben. Az ágyra felfektetett holttesteket és a gyilkosságra használt körmös kalapácsot rájuk dobált könyvekkel, füzetekkel és törölközőkkel takarta el. A gyilkosság előtt a fiú három ecstasy tablettát vett be.

A gyilkosság utáni mulatságot Hadley a Facebookon hirdette meg; az eseményen összesen 40-60 ember verődött össze. A rendőrök vasárnap reggel vették őrizetbe az elkövetőt egy barátja feljelentése alapján, akinek még szombat este elmesélte a szörnyű bűncselekményt. A gyilkos fiatalember bizonyítékul megmutatta, hogy mind az apja, mind az anyja autója a kocsifelhajtón áll. A még mindig hitetlenkedő ismerős ezután benyitott a hálószobába, ahol megpillantotta a halottak lábait. Hadley a buli után megpróbált gyógyszer-túladagolással végezni magával.

A barát, Michael Mandell elmondása szerint Tyler Hadley percekig tétovázott, hogy megüsse-e a komputer előtt ülő anyját, majd amikor végül többször is lesújtott rá hátulról, az asszony felsikoltott: Miért? Az apa a kiáltásra lépett be a hálószobába.

A fiú ügyvédje javaslatára ártatlannak fogja vallani magát a bíróságon.

A statisztikák azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban minden tizedik gyermek bántalmazta már édesnyját vagy édesapját. Bilkei Pál pszichológus két nappal ezelőtt beszélt a Mokka stúdiójában a jelenségről a felmérés kapcsán. A hazai helyzet is közelít az amerikaihoz a szakember szerint. A klasszikus család modell megbomlott, a szülők tekintélye pedig megkopott, mivel a gyerek sokszor alárendelt szerepben látja szülőjét, aki nem képes a neki kijáró tiszteletet kiharcolni. Azonban Bilkei szerint mindig van visszaút: a szülőnek meg kell szorítania a feléje tartó kezet, meg kell mutatnia, hogy tekintély illeti a gyermek részéről. Kiemelte, az aktív sportolás sikerélményt ad a gyermeknek, miközben segíti közösségi fejlődését.

(forrás: MTI, tv2)
hirdetés

Könyveink